Bő létszámmal: 2020-ban is a hazai autósport oszlopos tagja volt az Inter Europe Team

Rali, ralikrossz, pályaversenyzés, mindenhol találkozhattunk az Inter Europe Team versenyzőivel – emellett már az utánpótlást is segítik, 2020 és a koronavírus sem gátolta meg őket ebben.

A korábbi években rengeteg hazai autósport-esemény nevezési listáján találkozhattunk az Inter Europe Teammel és ugyan a koronavírus-járvány mindenki életét megnehezítette idén, a csapat ezúttal is rendkívül komoly létszámmal képviseltette magát a rendezvényeken. A késleltetett szezonrajt után hamar megkezdődtek a tesztek, majd a versenyek és természetesen az eredmények sem maradtak el.

„A vírus bekövetkeztével a tervezett versenynaptárak nagyon megváltoztak, jó pár külföldi versenyen is szerettünk volna indulni. Amikor a szabályok már engedték, nagyon sok teszten vettünk részt” – tekintett vissza az idény elejére László István csapatfőnök, aki ebben az évben egy EVO IX-es Mitsubishi Lancerrel állt rajthoz.

A magyar közegben gyakorlatilag egyedülálló az Inter Europe Team azzal, hogy milyen népes csapatként működik – ez 2020-ra sem változott meg, több szakágban is jelen voltak. „Csapatunk az idei évben is körülbelül negyven versenyzőnek váltott ki versenyengedélyt rali-, ralikrossz- és pályaversenyzésre. Születtek szép eredmények, begyűjtöttünk sok kupát. Emellett most már elkezdtük a fiatalok felépítését, az utánpótlást segíteni és a KZ Invest Kupában, valamint az Intercars Kupában való részvételt! Büszkék vagyunk minden csapattagra, amiért ebben a nehéz időben is kitartottak és nem kellett senkinek szögre akasztania a sisakot” – mondta erről László.

Ami a folytatást illeti, az még képlékeny, de tervben vannak külföldi futamok is. „A jövővel kapcsolatban: három-négy párosunk tervezi a Mitropa Kupán való részvételt, a többiek a hazai bajnokságokban folytatják. Bízunk benne, hogy mihamarabb véget ér az egész világon a vírushelyzet és megtekinthetőek lesznek a jövő évi versenynaptárak.”

Related posts